Blog

Als ik een dag heb gevogeld, laat ik hier soms een blog achter. De foto's zet ik niet op de site, klik hiervoor op deze link.


31-03-2018 Dagje Texel.

Vandaag gingen we naar Texel toe voor de Koningseider en meer leuke soorten op Texel. We hadden 5 voor half 6 afgesproken om te gaan rijden. We pakte de boot van half acht. Toen we net op het eiland waren kwam de melding binnen dat de Koningseider weer gezien was. Wij gauw ernaartoe rijden en ja hoor, daar zat tie. Wat een vogel zeg!! Toen doorgereden naar de Ijsgorzen en nog meer plekjes op Texel. Aan het einde van deen dag nog teruggegaan naar de Koningseider om 'm nog beter te zien en te fotograferen. Toen heel mooi gezien en gefotografeerd. Was een leuke dag zo!!

 

27-02-2018 Witkopgors en Goudvinken

Sinds zondag was er in een polder bij Goedereede een Witkopgors gemeld. En we waren van plan er dinsdag heen te gaan als tie er nog zat. En hij zat er nog. Na even te struinen in een maïsveld werd er geroepen dat tie in het dorp zat. Dus wij er gauw naartoe. Na even zoeken ging die in een boom zitten. Toen vloog tie weer weg en ging op een maïsveld zitten. Daar de vogel goed kunnen fotograferen. Toen hadden we het plan om nog een op de Kwade Hoek te gaan kijken voor Sneeuwgorzen, maar onderweg zagen we een stuk of 8 goudvinken. Het was zeker een leuke middag!

 

03-02-2018 Dagje Zeeland

Vandaag hield de Boomvalk hun jaarlijkse excursie naar Zeeland.We gingen eerst naar Stellendam. Hier hadden we leuke waarnemingen van een Roodborsttapuit, een Grote Zee-Eend, een vrouwtje Topper en een Middelste Zaagbek. Toen reden we langzaamaan naar de Brouwersdam. Onderweg hadden we nog 1 Ijsvogel. Toen we aankwamen bij de Brouwersdam zagen we al gelijk een Kuifduiker, MIddelste Zaagbekken. Toen ineens werd er geroepen dat er een Zwarte Zeekoet zat! Prachtige vogel. Er zaten ook nog een Roodkeelduiker, 2 Ijsduikers, een Kuifaalscholver, Steenloper, Drieteenstrandloper, Zilvermeeuwen en nog Eiders. Toen reden we nog naar Burgh-Haamstede waar een Zwarte Rotgans en een Witbuikrotgans gemeld waren. Allebei de vogels gezien! Een leuke dag met een hoop nieuwe soorten!

 

27-01-2018 Ross' Meeuw Vlissingen.

Sinds woensdag werd er een Ross' Meeuw gemeld in Vlissingen. Wat een schitterende meeuw zeg! heel snel en klein. We stonden daar met ongeveer 45 man. Dan kwam hij weer aanvliegen en dan was hij weer even weg. Een leuke middag met een nieuwe soort!